Nieuwsbrief IJsvereniging oktober 2024

KNSB
Sinds maart 2024 zijn wij officieel aangesloten bij de KNSB. Dit biedt onze ijsvereniging verschillende voordelen, zoals de benodigde verzekeringen, Buma Stemra, ondersteuning bij de plannen voor de verharding van de ijsbaan en de gezellige mogelijkheid voor de leden om op de onderstaande data gratis te schaatsen in Kardinge.

De schaatsmomenten voor het komende seizoen zijn:

– Zaterdag 16 november, 16.30 – 18.30 uur
– Zaterdag 21 december, 16.30 – 18.30 uur
– Zaterdag 15 februari, 16.30 – 18.30 uur

Let op: Dit is uitsluitend voor leden van de vereniging. Eigen vervoer dient zelf geregeld te worden en schaatsen kunnen bij Kardinge worden gehuurd op eigen kosten. Aanmelden is verplicht en kan via  www.knsbgroningen.nl/natuurijs/schaatsdagen

Om dit mogelijk te maken dragen wij als IJsvereninging €0,50 p.p. per ticket af.

Let op: De tickets die door worden besteld, maar niet worden gebruikt, worden wel doorberekend.

Contributie
Op 7 december vond onze jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats, waarin unaniem is besloten om de contributie te verhogen. Bij de volgende incassoronde zal een bedrag van €7,50 worden afgeschreven. Deze verhoging is noodzakelijk door de toenemende kosten op het gebied van energie, onderhoud en toetreding KNSB. Inning van de contributie zal in de maand november plaats vinden.

Ontwikkelingen
Met de projectgelden “Aanlanding aan zee” komt de verharding en nieuwe ijsbaankantine een stap dichterbij. Op de inloopavonden en tijdens de verkennende gesprekken met wethouders Eemsdelta is positief gereageerd op onze plannen. We hebben de eerste offertes klaarliggen, dus nu wachten op de definitieve toekenning die dit najaar nog wordt verwacht. Ook is er een nieuwe jeu de boules baan opgenomen in de plannen, die naast de beweegtuin moet komen.

Beweegtuin
De beweegtuin wordt volop gebruikt door de sportieve inwoners van het dorp, wat geweldig is. Onlangs zijn enkele toestellen gerepareerd door Nijha, al is dit helaas nog niet naar volledige tevredenheid. Dit wordt vervolgd, maar het enthousiasme blijft groot.

Terugblik
– Dauwtrappen heeft dit jaar weer mogen plaats vinden en was goed bezocht, dit heeft geresulteerd in een gezellige wandeling door Godlinze en een lekker ontbijt in de ijsbaankantine
– Priegeldorp heeft dit jaar de tenten opgezet op het ijsbaan terrein, waardoor er voldoende ruimte was voor alle activiteiten en het gebied goed was afgegrensd, volgens de reacties werd dit positief ontvangen en was het wederom een week vol plezier. 

Kerstfair
Zaterdag 14 december zal de kerstfair plaatsvinden in Spijk en staan wij hier ook als ijsbaanvereniging.

Bestuur
De laatste periode hebben er een aantal veranderingen plaats gevonden in het bestuur. Momenteel bestaat het bestuur uit 7 personen.

Danny Postma – voorzitter
Gert-Jan Meijer – penningmeester
Angela ten Hove – secretaris
Klaas Heuker- bestuurslid
Mark Pijper – bestuurslid
Mariël Drenth – bestuurslid
Sander Swijghuizen – bestuurslid

U kunt ons bereiken via het mailadres: ijsverenigingdeijssport@hotmail.com

Het duurt waarschijnlijk nog even, maar voor ons kan het schaatsseizoen beginnen. Hopelijk staat ons een winter vol schaatspret op onze ijsbaan te wachten!

Het bestuur van de IJsvereniging “de IJssport”

 

Dorpsagenda