Update Spiekhoes najaar 2024

Wat hebben we de afgelopen tijd gerealiseerd en waar werken we nog aan?
De rolluiken op de kozijnen in ’t Riet zijn reeds enkele maanden in gebruik. In de Wierde- en Cereszaal werken we verder om de akoestiek te verbeteren. De kozijnen van de toiletgroep zijn geschilderd en voorzien van HR++ glas.

In de Kwelderzaal zijn inmiddels voorzetramen geplaatst aan de buitenkant van de glas-in-lood ramen. De zolder van de Kwelderzaal wordt verder geïsoleerd, er resteert nog enig schilderwerk en we werken aan een verdere klimaatbeheersing.

Zodra de financiën het toestaan, willen we rondom het Spiekhoes de komende tijd gaan werken aan bestrating, inclusief de aanleg van een terras aan de Nesweg-zijde.

Vanuit het leefbaarheidsfonds hebben we via dorpsbelangen Spijk aanvragen gedaan voor diverse zaken, zoals extra meubilair, beveiliging, een verrijdbaar biljart, duurzame energie en het opnieuw voegen van het kerkgedeelte. Helaas wachten we nog steeds op een positieve reactie op onze aanvragen.

Website en communicatie
Onze website: https://spiekhoes.nl/ vermeldt nu ook achtergronden van o.a. de namen van onze zalen, ons logo, styling en inrichting van het geheel. Mist u iets op onze website, heeft u aanvullingen, tips e.d. laat het ons weten: info@spiekhoes.nl

Vrijwilligersgroep
De maandagochtend vrijwilligersgroep (van ca. 8 personen) is na het zomerreces ook weer begonnen. Naast het realiseren van eerdergenoemde activiteiten, is ze onder andere bezig met het klaarzetten en opruimen van stoelen/tafels, groenonderhoud, schoonmaken in- en om het Spiekhoes. Overigens verenigen we tijdens deze ochtenden het nuttige met het aangename. Wil je meedoen aan deze gezellige groep? Meld je aan bij één van de bestuursleden!

Terugblik en vooruitzicht activiteiten
De afgelopen tijd is er een ‘Super Bingo’ georganiseerd door ‘Bie de jongens’. In het kader van de feestweek Spijk is ook een aantal activiteiten in het Spiekhoes geweest, zoals: een CBS Concert, een Kindermiddag, een Pubquiz en een feestavond. Na de zomervakantie hebben diverse verenigingen weer hun intrek genomen in één van onze zalen. De Ontmoetingsgroep 55+ Spijk heeft haar eerste middag, een High Tea, georganiseerd en weer een divers jaarprogramma opgesteld. Het programma van de Visclub HC De Karper, waaronder de maandelijkse klaverjasavonden, is ook weer  gestart. De maandelijkse koffieochtend begint weer; we hopen dat bewoners hier weer gebruik van maken. Er is een kennismaking les van de PoPschool Spijk geweest. Op 21 september staat een concert van het Politie Orkest Noord Nederland op het programma. Eind oktober treedt Theatergroep WAARK weer op. In november organiseert ‘Bie de Jongens’ een Nederlandse avond en een bingoavond  met ANCORA”.

Voor meer toekomstige activiteiten: zie hiervoor ook onze publicatieborden bij beide ingangen van het Spiekhoes.

Bestuurszaken
De groei van het Spiekhoes betekent nieuwe uitdagingen voor het bestuur. We zoeken drie nieuwe bestuursleden, met name voor de functies van penningmeester en algemeen bestuurslid. Als jou dit aanspreekt, neem dan contact op met één van de bestuursleden.

Groeten van het Spiekhoes-bestuur

Jan den Boer
Johnny Sikkema
Klaas Kooistra
Piet Wiersema
Ab Reitsma

Dorpsagenda