Brandweer Bierum viert 100-jarig bestaan met open dag

Op zaterdag 14 september houdt de brandweerkazerne in Bierum een open dag van 09.30 – 16.00 uur. De kazerne bestaat dit jaar 100 jaar. Tijdens de open dag zijn er veel verschillende activiteiten te doen. Zo worden er demonstraties gegeven, komt de LifeLiner langs en zijn buiten diverse brandweerauto’s te bekijken.

De kazerne in Bierum grijpt het 100-jarig bestaan aan om te laten zien wat de brandweer inhoudt en wat zij allemaal doen. Er is een divers programma samengesteld en ook de omliggende brandweerkorpsen en andere hulpverleners uit de omgeving zijn aanwezig. Bezoekers kunnen op deze manier een mooie indruk van de brandweer krijgen.

Open dag voor zowel jong als oud
Op zaterdag 14 september wordt de open dag om 09.30 uur door Annalies Usmany als plaatsvervangend burgemeester geopend. Daarna starten in verschillende rondes diverse demonstraties. Zoals het knippen en spreiden van auto’s en het redden van mensen hieruit. Alle auto’s worden opgesteld en bezoekers kunnen dan zien wat er allemaal in zo’n wagen zit en hoe dat werkt. Er staan tevens oldtimers. In de middag brengt de Lifeliner een bezoek aan de open dag.

Kinderen kunnen zich vermaken met het brandspuithuis, springkussens en geschminkt worden. Zo is de open dag voor iedereen interessant en leuk. Dus kom langs!

Claudia Brink

Dorpsagenda