Vernielingen in Spijk

Alweer heeft de vernielzucht van enkele jongeren in ons dorp toegeslagen.
Afgelopen week is onze Waddenbank die aan de haven aan de Nesweg staat voor de derde keer vernield. Enkele weken geleden is ook al onze nieuwe speeltuin aan de Alberdaweg vernield. Hier zijn twee speeltoestellen vernield en zijn de net geplaatste rubberen matten van hun plaats gerukt. En enige tijd geleden hebben er ook al vernielingen aan de oude bibliotheek plaatsgevonden.

Het is toch diep droevig dat in ons mooie dorp deze zaken plaats moeten vinden. Het zou toch vervelend zijn als we door de gemeente cameratoezicht in ons dorp zouden moeten vragen of dat de speeltuin omheind zou moeten worden met een groot hek. Zodat alleen onder toezicht van de speelgelegenheid gebruik gemaakt kan worden?

Navraag bij diverse dorpsgenoten heeft uitgewezen dat het hier om een groep jongeren gaat die zowel uit Spijk alsook uit Bierum komen. Ook wordt aangegeven dat er soms met drugs gedeald wordt.

Van bovenstaande voorvallen hebben we helaas aangifte moeten doen bij de Politie. Ook zullen wij de gemeente Eemsdelta (o.a. de gebiedsregisseur) hiervan op de hoogte brengen en vragen om maatregelen.

Maar: beste bewoners van ons mooie dorp: Houd oren en ogen open en doe in voorkomende gevallen van vernieling een aangifte bij de politie. Zo houden we ons dorp mooi.

Tevens zal de plaatselijke pers hiervan op de hoogte worden gesteld.

Bestuur Dorpsbelangen Spijk

Dorpsagenda