Atelierroute Van Eems tot Westeremden 2024

De atelierroute Van Eems tot Westeremden, krijgt ook dit jaar weer een nieuwe editie. De route trekt jaarlijks honderden bezoekers uit alle windstreken van het land. De kunstenaars openen hun deuren in de weekenden van 31 augustus & 1 september en 7 & 8 september van 11.00 tot 17.00 uur. De route is in 2012 gestart om het werk van de kunstenaars die in deze regio wonen en werken, zichtbaar te maken. Bovendien kunnen de bezoekers op weg van het ene naar het andere atelier genieten van het prachtige Groninger landschap.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Marchien Cordes (keramiste): zij woont en werkt in Westeremden,

Machyta Giebels heeft in zijn prachtige grote boerderij aan de Oostpolderweg 1 te Spijk alle ruimte voor zijn zeer gevarieerde kunst.

In de Bierumerschool aan de Hereweg 12 in Bierum bevindt zich het atelier van Rolina Nell. Daar kunt u ook het werk vinden van Joep Hommerson.

In t Zandt aan de Hoofdstraat 4 bevindt zich het atelier van Marilyn Josiena met portretten in klei, steen, brons en in potlood op papier en Jos Mulders: olieverf schilderijen en etsen.
Aan de Hoofdstraat 39 in ‘t Zandt is het atelier van Edward Hölzel, waarin hij ook het werk van Rosiet Baris levendig houdt.

In Eenum aan de Gerichtsweg 2 vinden we de prachtige tuin van beeldhouwer Maarten Burggraaff, waar u meer dan 80 beelden kunt bewonderen.

In Zeerijp aan de Borgweg 87 woont: Corrie Geurts van Kessel. Zij maakt schilderijen en tekeningen van o.a. planten en bomen.

In Loppersum zijn een paar adressen: aan de Kruisweg 25 vindt u Anneke Bakker (schilderijen) met haar gast-exposant: Hanny Jansen (mixed-media).
Aan de Zeerijperweg 3 toont Peerke Art (Peter van der Beek) zijn zeer gevarieerde kunstwerken in verschillende materialen.
Nanny ter Wiel vinden we aan de Molenweg 47. Zij werkt in pastel en olieverf en heeft zich gespecialiseerd in het Realisme.

In Appingedam heeft Greet Dijkstra haar Galerie De Gangerie weer geopend op het vertrouwde adres: Kniestraat 6.

In Wirdum, Stadsweg 36 vinden we het atelier van Antje Sonnenschein waarin zij haar liefde voor de Groninger landschappen toont. Haar kleurrijke schilderijen doen denken aan die van De Ploeg;
aan de Wirdumerweg 43 woont Sija Brouwer. Zij maakt werk met glas en maakt beelden.

In Garrelsweer tenslotte kunt u Janna Schimmel bezoeken aan de Trekweg 1.

Voor meer informatie en/of downloaden van de folder: http://www.atelierroutevaneemstotwesteremden.nl

Nanny ter Wiel

Dorpsagenda